Commissioned - Business Women

In onze serie Business Women zetten we steeds een straffe zakenvrouw in the spotlight.

1. Een evident eerste portret is dat van Els Van Schoor, zaakvoerder van Blonde hair and make-up. Van in onze jonge jaren werkten we namelijk al samen aan kleine en grotere projecten waarbij ik de technieken van de analoge fotografie, studio belichtingen en portretfotografie oefende en Els de make-up en het haar van de geportretteerden tot in de puntjes verzorgde. Ook nu - meer dan twintig jaar later - werken we nog steeds graag samen. Ondertussen is Blonde een begrip geworden in de Antwerpse MUA-wereld. Els houdt er vooral van om “particuliere” klanten mooi te maken voor een feest, fotoshoot, evenement of gewoon voor elke dag. Daarnaast werkte ze al samen met Ines Borgonjon, Bart Portier, Gregory Frateur, en voor campagnes van o.a. Cedric Jacquemyn, Sensoa, Stad Antwerpen, het Museum voor Schone Kunsten, Modeacademie Sint-Niklaas. Haar eigen prachtig ingerichte boudoir, waar vooral de bridal try-outs, privé-workshops en het knippen en kleuren gebeuren, bevindt zich in de Aalmoezenierstraat in hartje Antwerpen.
 

2. Marlies Beckers (°1983) is freelance culinair journalist voor o.a. Libelle Lekker, Trends, Trends Style en Citta, de weekendbijlage van Gazet van Antwerpen. Elke week schrijft ze een restaurantrecensie in Trends en vier keer per jaar een foodcolumn in 100°, het klantenmagazine van Sligro-ISPC. Daarnaast maakt ze ook regelmatig reportages voor terroir.be, doet ze tal van copywriting voor diverse (food)klanten en werkt ze ook mee aan de Belgische editie van Le Fooding. Tot slot is ze ook co-auteur van Stadskookboek Antwerpen (MoMedia in Rotterdam) en XIII Antwerpen (Lannoo) en maakt ze af en toe een podcast over eten en drinken. Ze woont - hoe kan het ook anders - in hartje Antwerpen, maar reist ook graag de wereld rond op zoek naar spannende restaurants en boeiende eetervaringen. Ze volgde een koksopleiding aan CVO Antwerpen (PIVA) en behaalde het diploma WSET - 3 bij WineWise. Naast schrijven is babbelen een ander kerntalent van haar. 
 

3. Mak kennis met Karlien Heremans, zaakvoerder van Studio K. In 2008 richtte ze Studio K op, na een opleiding tuin- en landschapsarchitectuur en interieurarchitectuur en maakte ze van haar passie haar beroep. 

4. LIEVIX … onder deze naam uit zich de kunstenares/artieste  Lieve Wouters. Afkomstig uit Antwerpen, studeerde zij in 2000 af van de richting publiciteit en illustratie.Binnen de gevestigde orde van de Antwerpse kunstenaars en artiesten maakt Lieve Wouters intussen een opvallend verschil, zowel artistiek-emotioneel als qua techniek.Lieve Wouters brengt onder andere op een heel eigen manier met pen en inkt expressie op verschillende oppervlakken en achtergronden, zoals de serie met bierkaartjes, of haar handgetekende wenskaarten.Acryl gebruikt ze voor de schitterende gevoelsmatige kunstwerken dit door het aanbrengen van meerdere lagen, structuren, elasticiteit en zachte of harde overgangen.Lievix uit zich ook in het maken van keramiek. Ze heeft hiervoor meerdere opleidingen gevolgd in Limburg en Antwerpen. Momenteel verwerkt ze haar unieke stijl ook in borden, schalen, kommen etc. Op deze manier maakt ze unieke gebruiksvoorwerpen met een persoonlijke toets. Gemengde technieken, materialen en texturen maken haar kunstwerken eigenzinnig, gevarieerd, eclectisch, intrigerend, boeiend…

5. Elina Bahro en Khadija El Youssfi zijn de bezielsters achter Praktijk STERK. Dit duo heeft elkaar jaren geleden leren kennen op de schoolbanken en zet zich vandaag de dag wekelijks in om kinderen sterker in hun schoenen te leren staan. Dit doen ze door hen te leren geloven in hun eigen kunnen en hen verder te helpen daar waar het moeilijk loopt. Met Praktijk STERK creëren zij een omgeving waarin dit doel gerealiseerd kan worden. Laagdrempeligheid is voor Elina en Khadija een kernwaarde wanneer het gaat over therapie. Daarom bieden zij naast individuele therapie ook een groepsaanbod aan in de vorm van therapeutische kampen en workshops. Hier werken zij op een speelse en creatieve manier rond mentale gezondheid. Verder is inclusiviteit ook een belangrijke waarde waar Praktijk STERK achter staat. Ieder kind en ouder is welkom, ongeacht zijn of haar achtergrond. Als je het duo vraagt wat hun geheim is achter een sterke samenwerking, is dit voor hen een combinatie van liefde hebben voor wat je doet, respect voor elkaars visie en ieders talenten inzetten. Zo heeft Elina bijvoorbeeld vaak een wervelwind aan ideeën en is Khadija degene die de puzzelstukjes mooi samenlegt.