Commissioned - Business Women

In onze serie Business Women zetten we steeds een straffe zakenvrouw in the spotlight.

1. Sarah Dockx, 38 jaar, geboren en getogen in Aartselaar (Antwerpen), groeide op in een ondernemersfamilie. Van kleins af aan tot heden besefte ze dat je alleen ergens komt door hard en vooral slim te werken. Vandaag staat ze samen met haar broer Joeri aan het hoofd van Dockx Group. Sarah neemt het verhuisbedrijf Dockx Movers en het archiefbewaring- en vernietigingsbedrijf Archisafe voor zich.


2.  Els Van Schoor, zaakvoerder van Blonde hair and make-up. Van in onze jonge jaren werkten we namelijk al samen aan kleine en grotere projecten waarbij ik de technieken van de analoge fotografie, studio belichtingen en portretfotografie oefende en Els de make-up en het haar van de geportretteerden tot in de puntjes verzorgde. Ook nu - meer dan twintig jaar later - werken we nog steeds graag samen. Ondertussen is Blonde een begrip geworden in de Antwerpse MUA-wereld. Els houdt er vooral van om “particuliere” klanten mooi te maken voor een feest, fotoshoot, evenement of gewoon voor elke dag. Daarnaast werkte ze al samen met Ines Borgonjon, Bart Portier, Gregory Frateur, en voor campagnes van o.a. Cedric Jacquemyn, Sensoa, Stad Antwerpen, het Museum voor Schone Kunsten, Modeacademie Sint-Niklaas. Haar eigen prachtig ingerichte boudoir, waar vooral de bridal try-outs, privé-workshops en het knippen en kleuren gebeuren, bevindt zich in de Aalmoezenierstraat in hartje Antwerpen.
 

3. Marlies Beckers (°1983) is freelance culinair journalist voor o.a. Libelle Lekker, Trends, Trends Style en Citta, de weekendbijlage van Gazet van Antwerpen. Elke week schrijft ze een restaurantrecensie in Trends en vier keer per jaar een foodcolumn in 100°, het klantenmagazine van Sligro-ISPC. Daarnaast maakt ze ook regelmatig reportages voor terroir.be, doet ze tal van copywriting voor diverse (food)klanten en werkt ze ook mee aan de Belgische editie van Le Fooding. Tot slot is ze ook co-auteur van Stadskookboek Antwerpen (MoMedia in Rotterdam) en XIII Antwerpen (Lannoo) en maakt ze af en toe een podcast over eten en drinken. Ze woont - hoe kan het ook anders - in hartje Antwerpen, maar reist ook graag de wereld rond op zoek naar spannende restaurants en boeiende eetervaringen. Ze volgde een koksopleiding aan CVO Antwerpen (PIVA) en behaalde het diploma WSET - 3 bij WineWise. Naast schrijven is babbelen een ander kerntalent van haar. 
 

4. Karlien Heremans is een creatieve multi-brand eigenaar. Als interieurarchitect en tuin-en landschapsarchitect is het haar missie mensen te inspireren rond interieur & groen.  Naast haar ontwerpbureau studio k voor totaalprojecten architectuur, interieur en tuin op maat heeft ze een tweede brand Tuinboost. Tuinboost focust zich op hands-on trajecten & producten rond beplanting, biodiversiteit en klimaat. Doe het zelf of doe het samen. Als inspiratiezoeker is ze altijd op zoek naar inspiratie. Via haar platform inspiratiezoekers verhuurt ze inspiratieplekken zoals haar eigen stadsoase in Deurne.
 

5. Lievix: onder deze naam werkt kunstenares Lieve Wouters. Afkomstig uit Antwerpen, studeerde zij in 2000 af van de richting publiciteit en illustratie.Ze brengt op een heel eigen manier met pen en inkt expressie op verschillende oppervlakken en achtergronden, zoals de serie met bierkaartjes, of haar handgetekende wenskaarten. Acryl gebruikt ze voor de gevoelsmatige kunstwerken door het aanbrengen van meerdere lagen, structuren, elasticiteit en zachte of harde overgangen. Lievix uit zich ook in het maken van keramiek. Ze heeft hiervoor meerdere opleidingen gevolgd in Limburg en Antwerpen. Momenteel verwerkt ze haar eigen stijl ook in borden, schalen en kommen. Op deze manier maakt ze unieke gebruiksvoorwerpen met een persoonlijke toets. Gemengde technieken, materialen en texturen maken haar kunstwerken eigenzinnig, eclectisch en intrigerend.
 

6. Elina Bahro en Khadija El Youssfi zijn de bezielsters achter Praktijk STERK. Dit duo heeft elkaar jaren geleden leren kennen op de schoolbanken en zet zich vandaag de dag wekelijks in om kinderen sterker in hun schoenen te leren staan. Dit doen ze door hen te leren geloven in hun eigen kunnen en hen verder te helpen daar waar het moeilijk loopt.  Laagdrempeligheid is voor Elina en Khadija een kernwaarde wanneer het gaat over therapie. Daarom bieden zij naast individuele therapie ook een groepsaanbod aan in de vorm van therapeutische kampen en workshops. Hier werken zij op een speelse en creatieve manier rond mentale gezondheid. Verder is inclusiviteit ook een belangrijke waarde waar Praktijk STERK achter staat. Ieder kind en ouder is welkom, ongeacht zijn of haar achtergrond.