Nieuws

Foto expositie van 27/06 t.e.m. 09/07/23 03:13 25/06/2023

We exposeren in de prachtige galerie van het Rivierenhof Deurne! :)
Vernissage op dinsdag 26/06 tussen 17h30-20h30 en erna elke dag open van 10h-19h (t.e.m. zondag 09/07). 
Iedereen welkom.

 

 

lees meer
Peter Lindbergh modefotograaf 10:21 03/09/2022

Peter Lindbergh 

Vandaag herdenken we Peter Lindbergh (+03/09/2019). 

Meer dan duizend kilometer reden we voor zijn huidige expo “Devenir” in Montpellier, met een niet toevallige gekozen tussenstop in Chalon-sur-Saone (geboortestad van Niepce, je weet wel van de allereerst bewaarde foto in de geschiedenis).

Peter Lindbergh is natuurlijk een begrip in de (mode)fotografie

lees meer
Made in Antwerp - Atelier Minimalist 11:47 02/04/2021

Made in Antwerp
Als fotografe is het altijd leuk om de verhalen van andere creatievelingen in beeld te brengen.
Dorsa Mohadjerin van modelabel Atelier Minimalist is zo'n getalenteerde supermadam met werk dat mag gezien worden.

 

lees meer
Ariadna Mladen 09:42 30/01/2019

Bijzondere vormen en lijnen

Een prachtig minimalistische stijl typeert modeontwerpster Ariadna Mladen. Ze houdt van eenvoudige lijnen, vormen en clean looks. “Mode is voor mij een manier om mezelf uit te drukken. Het is een taal die veel meer zegt dan woorden,” vertelt Ariadna.

Ariadna wil niet zomaar kleren maken. Met haar creaties vertelt ze haar eigen verhaal, één dat verder gaat dan de standaard schoonheidsidealen. “Ik wil mensen die mijn kleren dragen een boost van zelfvertrouwen geven.”

 

lees meer
Photo Wall art - fine art photography 03:00 05/11/2018

Fine Art Photography aan de muur, voor een interieur met stijl!

Fotowerken in beperkte oplages

Een interieur kopiëren is gemakkelijk, met hulpmiddelen als Pinterest en interieurtijdschriften als o.a. VT wonen, Eigen Huis en de talrijke design- en interieurbijlagen bij onze vaste kranten zijn we ondertussen behoorlijk verwend geraakt.

Maar ook als is je woning prachtig gestyled, met zorgvuldig geselecteerde designmeubelen en accessoires – net zoals in de voorbeelden van de interieurstylisten – toch heb je soms het gevoel dat er iets ontbreekt. Er mist iets.  Er mist .. persoonlijkheid van degene die er woont.

In de betere interieurs zie je dat er ook persoonlijke stukken worden toegevoegd. Niet zelden zijn dat artworks die bij jouw (levens)verhaal horen.

De ervaring leert me dat dit begint door te sijpelen bij zowel bedrijven, als bij particulieren. Dat er stilaan wel wordt afgestapt van de kant- en- klare kaders die een tijdlang in elke living hingen om over te gaan naar kunstwerken met beperktere oplages.

 

lees meer
Pop-up in Knokke 09:25 26/06/2018

Deze zomer (juli t.e.m. september) zal je enkele van onze fotowerken kunnen bekijken in de pop-up store van designmeubelwinkel Furnified.
De pop-up bevindt zich op de Zeedijk - Het Zoute 738. Dagelijks open van 11h t.e.m. 18h!

Ideaal om te combineren met een dagje zee. :)

 

lees meer
What's up in 2018! 12:48 30/12/2017

Op 6 mei deden we mee met de 3de editie van Made in Berchem.
Van 9 tot 20 mei stelden we onze foto's tentoon in de gallerijruimte van  het kasteel van het Rivierenhof.
Bedankt voor de vele bezoeken!

 

lees meer
MasterClass George Holz 08:14 28/04/2015

Afgelopen zaterdag volgde ik een masterclass celeb photography in Eyeloco (Berchem) bij niemand minder dan George Holz, de fotograaf van Madonna’s cover Borderline, de poster van Face/Off en fotograaf van Brangelina, Javier Bardem, Nicholas Cage … Noem een beroemdheid en de kans is groot dat hij ze heeft vereeuwigd!

Zelf kreeg hij tips van grootmeester Helmut Newton en werd zijn werk gepubliceerd in Vogue Italia, Vanity Fair, Harper’s Bazaar, .. . Kort gezegd: George is een Amerikaanse topfotograaf en ik luisterde dan ook met plezier naar zijn leuke anekdotes enerzijds en zijn belichtingstips anderzijds bij zijn boek HOLZ HOLLYWOOD: 30 YEARS OF PORTRAITS (Daab Media,2015).

Als verrassing waren Charlotte Vandermeersch (deadline 14/10, loft) en Mathijs Scheepers (Vossenstreken,Vermist) uitgenodigd om als proefpersonen te dienen om deze tips ook ineens naar onze eigen stijl te vertalen. Een unieke ervaring dus!

lees meer
Waarom een professioneel fotograaf meer dan ooit nodig is. 08:31 02/02/2013

Op eposure.com ®  las ik een interessant artikel die de stelling ondersteunde dat een professioneel fotograaf meer dan ooit noodzakelijk is voor bedrijven. Het kwam ongeveer hier op neer: de klanten van deze bedrijven worden meer en meer visuele experten door de toenemende digitale mogelijkheden: kwaliteitsvolle foto’s nemen met smartphones, onmiddellijk knappe resultaten boeken met Instagram, goedkoper wordende en gebruiksviendelijke reflexcamera’s e.d.

Het is nu dus nog meer dan vroeger nodig om als bedrijf met nóg beter te kunnen afkomen om je nog te kunnen onderscheiden tussen de massaproductie-fotografie. Hiervoor zullen bedrijven meer moeten investeren, ook wat tijd betreft, in hun professionele fotografen.  Zo niet, dan wacht hen de dreiging met beelden af te komen voor hun klant .. die de klant zelf zou gemaakt kunnen hebben. En hoe kan je dan nog overtuigen?

lees meer
Weegee in Fomu 07:26 31/01/2013

Zondag de tentoonstelling "Weegee, Murder is My Business" bezocht in het FOMU, Antwerpen.

Weegee is een pseudoniem van Arthur Fellig, misdaadfotograaf in de USA. De foto's die getoond werden, dateren vooral uit de jaren '30 -'40. Zijn zwart-witbeelden zijn duidelijk dramatisch en sensatiegericht te noemen. Realistsiche crime scene foto's en sterke zelfportretten zorgden voor een aangename zondagnamiddag.

lees meer